Het is voor het laatst zes jaar geleden dat ik mijn PC heb vervangen. En vandaag is het eindelijk zover! Alle componenten die ik nodig heb om een PC in elkaar te zetten zijn binnen! Ik ben de laatste 10 jaar alleen maar fan van AMD producten. Ik ben zeer te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding. En ik niet alleen, steeds meer mensen gaan voor een AMD systeem nu de prestaties van de processoren en grafische kaarten gevaarlijk dicht bij de concurrentie komt. En voor pijzen gevaarlijk ver onder die van de concurrentie. Voor ik verder ga met mijn verhaaltje wil ik eerst even een lijstje laten zien van alle componenten die ik gekocht heb.

Behuizing: Zalman Z11 NEO
Moederbord: GIGABYTE GA-990FX-Gaming SLI, socket AM3+ moederbord
Processor(CPU): AMD FX-9370, 4,4 GHz
RAM: Corsair Vengeance Pro 16GB(2x8GB) DDR3 1866MHz
Opslag: Intel 535 Series 240GB 2.5″ SATA3 en Seagate Desktop 2TB, 7200rpm, 64MB, SATA3
CPU koeling: Arctic Silver Liquid Freezer 240
Grafische kaart: 2 x XFX Radeon RX 480
Geluidskaart: Creative Sound Blaster Z
Voeding: Enermax Triathlor Eco ETL1000EWT-M

Hoewel het geheel van deze componenten niet een super duper top of the line systeem vormt, zul je je toch misschien wel afvragen waarom ik zo’n krachtige PC nodig heb. Ik doe veel aan video en geluidsbewerking. Een krachtige computer betekent sneller resultaat en de mogelijkheid om te multitasken zonder dat de programmas vast lopen.
Ook moet ik stiekem toegeven dat ik sinds mijn jeugd een andere hobby erop nahoud. Ik ben dol op gamen -schuldig-. En ik heb het niet af kunnen leren. Het is ontzettend leuk om te volgen hoe de game wereld verandert met de steeds krachtiger wordende systemen en daarmee ook games die met de tijd verbazingwekkender worden. Ik speel veel First Person Shooters, strategie en simulatie spellen. Zo, en nu even alles in elkaar zetten. Woohooo!

2-9-2016 – Helaas heb ik een verkeerde moederbord besteld. De 990X gaat niet samen met de FX-9370 CPU. Ik heb eerst een 990FX moederbord nodig. Boohoo!

2-9-2016 – Vandaag heb ik de 990X moederbord omgeruild met een 990FX. De PC is nu klaar en Windows 10 Home 64bit heb ik al geïnstalleerd. Zondag avond heb ik weer de tijd om verder te gaan. Volgende stap is om alle drivers te installeren. Er is geen nieuwe BIOS versie beschikbaar voor de moederbord, dus dat heeft mij een stap gescheeld. Alles lijkt naar behoren te werken.