Als zelfstandige is het belangrijk om voor jezelf, jouw klanten en natuurlijk de Belastingdienst een goede administratie te voeren. Als starter was het moeilijk om een betaalbaar en makkelijk te gebruiken online of offline applicatie te vinden die mij met mijn administratie kon helpen. Daarom heb ik in het begin besloten om alles met pen en papier bij te houden. Maar op een gegeven moment was ik het overzicht kwijt en besloot weer te gaan zoeken naar een boekhoudprogramma. De meeste aanbieders hebben een gratis proefperiode en ik heb hier goed gebruik van gemaakt. Na verschillende boekhoudapplicaties geprobeerd te hebben ben ik terecht gekomen bij Mac Boekhoudprogramma voor ZZP’ers. De naam spreek al voor zich. Deze boekhoudprogramma is te downloaden via de Apple App Store en twee weken gratis en vrijblijvend te testen. Het gebruiksgemak van deze app trekt mij enorm. Je heb meteen een goed overzicht van je administratie. Op de website van de ontwikkelaar is te lezen wat deze app allemaal kan. Dus dat zal ik niet uitgebreid behandelen.
Wat ik nog wel kwijt wil; de klantenservice is erg persoonlijk. Feedback en suggesties van klanten worden serieus in behandeling genomen. Het is erg leuk om bij de ontwikkeling van de app betrokken te zijn. Ik ben blij dat ik deze app heb gevonden. Mijn boekhouding is nu een eitje geworden.