Black Steel Aambeeld 25 kg

Gisteren was ik bij HBM-machines om een afzuiginstallatie te kopen voor mijn werkplaats. Toevallig zag ik een drie stel aambeelden van klein naar groot op elkaar gestapeld. Ik liep er naar toe en tikte met mijn vinger op de hoorn van het bovenste aambeeld. Dit was de 25 kg uitvoering. En dat ding klonk als kristalglas. Deze was duidelijk goed gehard. De aambeelden zijn van het merk Black Steel. Ik had nog nooit gehoord van dit merk. De 25 kg-er had een prijskaartje van €69,99,-, te goedkoop en te goed om te laten liggen. De 10 kg uitvoering was al uitverkocht. HBM-Machines heeft deze aambeelden slechts een paar weken in voorraad. Dus het gaat erg hard. Ik ben kennelijk niet de enige die gecharmeerd is door de aambeelden van Black Steel. Ik had al een 10 kg aambeeldje van HBM en deze is nog steeds prima te gebruiken. Maar mijn nieuwe aambeeld met een schrootgat en een doorngat is toch veelzijdiger.

Ik heb geen vaste plek voor het smeden en ben dus constant aan het sjouwen met mijn aambeeld. Dus een 50 kg of 100kg aambeeld is voor mij geen optie. Het enige wat ik nog moet doen is de scherpe randen een beetje rond slijpen.

← Previous post

4 Comments

 1. Ebel-Jan

  Ziet er goed uit Arsen. En dat voor die prijs. Ik hoor trouwens geen geluid bij het filmpje.

  • Arsen Vardanian

   Hallo Ebel-Jan, Ik denk dat het probleem ligt bij de browser die jij gebruikt. Ik gok op Safari. Probeer alsjeblieft Google Chrome. Groet, Arsen

 2. Hoi,

  Hoe houdt dit aambeeld zich? Is het oppervlak harder dan die blauwe HBM? Nog geen stukjes eraf geslagen?

  • Arsen Vardanian

   Beste Bouke,

   Bedankt voor jouw reactie! Het aambeeld is echt een aanrader. Ik ben er erg zuinig op en maak daarom nog regelmatig gebruik van die blauwe HBM. Die laatste is minder goed gehard. Dat hoor je ook misschien wel in het videotje. Om een aambeeld in goede conditie te houden is belangrijk om niet mis te slaan en de staal op goede smeed temperatuur te brengen. En tot nu toe houdt mijn Black Steel aambeeld het goed, geen stukjes eraf e.d. Overweeg je ook zo’n aambeeld te kopen? Ik geloof dat HBM alleen nog 50 kg aambeelden van Black Steel in voorraad heeft, helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *